Noi prietenii, născute din prietenie:

Green Hulk și Fire Vampire

 

După cum poate toți am observat, primăvara a revenit. De fapt, date fiind temperaturile lunilor trecute, poate că ea nu a plecat niciodată. Pe când sosirea acestui anotimp îmbietor poate însemna multe lucruri diferite pentru persoane la fel de diferite (faptul ca ar trebui să pedalăm mai mult pentru a reduce încălzirea globală, pentru unii), pentru noi cei de la Bike Boutique înseamnă un singur lucru: e timpul să cream (sau re-cream) prietenii. Vorbim aici de prietenii în care totul se bazează pe încredere și pe dorința de a fi împreună tot timpul, dar care oferă totuși atât de multă libertate. Vorbim, bineînțeles, despre relația specială pe care orice biciclist o are cu companioana sa.       

Cum apare oare această prietenie? De multe ori din întâmplare iar alte dați datorită destinului. În cazul pe care îl vom prezenta azi, apare tot din prietenie. Paul și Radu, doi proaspeți studenți la medicină, au venit în magazinul nostru însoțiți de 2 biciclete de epocă și de dorința de a descoperi împreună Bucureștiul într-un mod activ care să le ofere sănătate, stare de bine și sentimentul libertății. La prima vedere, am putut observa clar că timpul nu fusese prieten cu bicicletele: cablurile lor erau ruginite sau rupte, vopseaua zgâriată sau aproape lipsa iar dacă asta nu ar fi fost suficient, roțile strâmbe și  pedalierele uzate ne-au făcut să acceptăm provocarea unei recondiționări complete. Prețurile pentru astfel de revizii dar și pentru altele mai minore pot fi în secțiunea atelier. 

Primul pas a fost demontarea bicicletelor, având deosebită grijă la piesele ce nu au fost mutate din loc zeci de ani de zile, acestea înțepenesc și se pot rupe. Apoi, după ce toate componentele au fost puse bine, așteptându-și remontarea, am trecut la îndepărtarea vechii vopseli de pe cadre și înlocuirea acesteia cu 3 straturi de vopsea proaspătă, plus încă un strat de substanță protectoare. Pentru că Radu și-a dorit o bicicletă discretă, elegantă, dar totuși puternică și rezistentă, aceasta a primit culoarea verde alături de denumirea “Green Hulk”. Paul, pe de altă parte, a dorit ca bicicleta sa să fie ușor vizibilă în trafic și “roșie ca focul, să-i surâdă norocul”. Zis și făcut, iar pe a sa am denumit-o “Fire Vampire”.

 cadre_vopsite

Mai departe, drumurile celor două se despart. Să vedem povestea lui Green Hulk. 

Odată re-vopsită, verzișoara lui Radu a primit un nou bloc pedalier, iar pedalele originale au fost montate alături de angrenajul lor, nu înainte de a primi o curățare temeinică ce le-a redat strălucirea de altădată. De același tratament s-au bucurat și lanțul, pinioanele și schimbătoarele.

          

Și pentru că ce ar fi o bicicletă puternică fără roți aderente, Green Hulk a primit un set nou de roți,  camere Kenda și anvelope Schwalbe Lugano 700 x 23c, foarte potrivite pentru orice suprafață de asfalt, fie acesta uscat sau umed.  Bike Boutique oferă o gamă largă de camere și anvelope, o parte dintre acestea pot fi vizualizate și pe site.       

Ca detalii finale, pentru a oferi eleganță și unicitate bicicletei, completându-i cromatică cu un element simplu dar care să atragă privirile, noile cabluri de frână și schimbătoare au primit un înveliș de culoare aprinsă.  Acestea contrastează cu verdele cromat și merg perfect cu șaua și ghidonul din piele ale bicicletei. Deși în cazul acesta au fost păstrate cele originale, puteți găsi mai multe șei și ghidoane, de asemenea, pe site. 

Iată așadar, în toată prospețimea sa, noua bicicletă a lui Radu!

green_hulk

Reacția sa ne-a asigurat că a fost mulțumit, însă pe noi nimic nu ne-a putut bucura mai tare decât să-l vedem urcându-se fericit pe noua lui parteneră de drum.

Să vedem, mai departe, povestea bicicletei lui Paul. Odată vopsită în culoarea norocoasă, a primit și ea un nou bloc pedalier, noi camere Kujo și aceleași anvelope ca sora sa cea verde. A avut parte, bineînțeles, și de o sesiune Spa marca Bike Boutique – pedalele, foile, schimbătoarele și pinioanele arată acum ca proaspăt ieșite din fabrică.     

Pentru că lanțul vechi era prea ruginit pentru a fi considerat sigur, unul nou a fost montant. Am reușit de asemenea să păstrăm roțile originale, acestea având nevoie doar de o centrare și înlocuire a niplurilor. Mai departe, tot din motive de siguranță, am schimbat cablurile pentru frână, schimbătoare și cămășile acestora, cele din urmă rămânând negre pentru ca bicicleta să nu devină prea colorată.       

În comparație cu bicicleta lui Radu, ”Fire Vampire” a lui Paul benefciază și de o tijă nouă pentru șa (cea veche fiind zgâriată prea tare la ridicarea și coborârea ei incorectă) și de un nou ghidon ce îi oferă proprietarului mai mult confort și ergonomie decât cel vechi.

Fiind în continuare preocupat de siguranța sa în trafic, lucru pe care îl recomandăm tuturor, Paul a mai cumpărat de la noi un set de far și stop Atlas .22 M-Wave. Mai multe asemenea găsiți aici.

Șosele, parcuri și alei, faceți cunoștință cu Fire Vampire!

Iată așadar, doi prieteni care s-au ales cu încă o prietenie fiecare. Mai știți cum spuneam mai devreme că nimic nu ne-a bucurat mai tare decât să-l vedem pe Radu urcându-se pe bicicleta? Ei bine...am greșit, suntem și noi oameni. De fapt, ce ne-a bucurat cel mai tare nu a fost nici măcar faptul de a vedea ambii prieteni plecând mulțumiți pe bicicletele lor asortate printre străduțele din Cotroceni...deși trebuie să recunoaștem, ni s-a cam umplut sufletul și atunci. Ce ne bucură cel mai tare este faptul că  avem ocazia de a schimba lumea și orașul în care trăim. Cu fiecare om care acum descoperă libertatea prin ciclism sau care continuă o veche prietenie alături de vechea sa bicicleta, simțim că lumea devine un loc mai bun și datoria noastră a fost încă odată îndeplinită.

După cum vedeți, respectăm orice fel de bicicletă și ne putem toată îndemânarea în slujba sa. Pentru cei care totuși nu-și doresc o recondiționare, avem și biciclete noi-nouțe, de oraștrekking, electrice, MTB și altele.  Bineînțeles, să nu uităm de vedeta magazinului, Half-Bike-ul. 

Asfalt uscat, zile însorite de primăvară și bucurie, prieteni! 
Echipa Bike Boutique and more.