Știm cu toții că atunci când primii fulgi ating drumul, traficul o ia razna, oamenii rămân în casă și bicicletele dispar din peisaj. Sau nu?

De ce să rămânem în casă când încă merită să ne plimbăm? Până la urmă, sunt trei luni pe care le pierdem privind pe geam – așa că ne echipăm bine, verificăm bicicleta și pornim la drum!

Vom află cum să ne îmbrăcăm și ce upgrade să îi facem bicicletei. So grab a cup of tea și să începem! ;)

În primul rând, iarnă egal friiiig. Așa că primul lucru la care ar trebui să ne uităm este echipamentul de ciclism termic. O pereche de pantaloni, o bluza cu mânecă lungă și o jachetă sunt de baza. Dar în acest caz, și o salopetă va fi destul de practică. Esențial ar fi să existe pe sub acest echipament și un strat de lenjerie de ciclism termică, care absoarbe transpirația și protejează corpul și mai mult împotriva frigului. Also, nu uitați să vă protejați mâinile cu niște mănuși. Frigul ajunge în primul rând la extremități.

În al doilea rând, când vine vorba de biclă, alegeți anvelopele adecvate. Dacă este posibil, alegeți anvelope mai late pentru o aderență mai bună în cazul alunecării. Dacă călătoriți în condiții cu adevărat arctice, anvelopele groase și late vă vor oferi o tracțiune mai bună. Scoateți puțin aer din ele pentru a obține mai multă tracțiune. Asigurați-vă că pantofii și pedalele au o aderență adecvată, astfel încât picioarele să rămână la locul lor în orice moment. Dacă este necesar, alegeți pedale anti-derapante.

Echipați-vă cu lumini suplimentare și o sonerie puternică – vizibilitatea trebuie să fie cât mai mare și trebuie să vă faceți simțită prezența. Și ca să rămâneți hidratat, beți cât mai multe lichide calduțe, nu reci. Cel mai bine, acestea sunt păstrate într-un bidon termos.

Acum că știm tot ce trebuie, mai rămâne doar să ieșim la o tură cu bicla. Toată lumea la pedală!