Începem și noi să folosim expresia „nu ne-am mai văzut de-o pandemie” sau ce?

Poate un pic prea devreme, știm. Dar nu mai puteam de dorul vostru și al vremii ăsteia perfecte, așa că o să strigăm optimist (în timp ce continuăm să dezinfectăm suprafețele de la Boutique): „pa-pa-pandemie!”

Pentru că odată cu venirea verii suntem plini de bucurie, ne-am gândit să vă punem la curent cu ultimele știri din industrie:

Cel mai mare vis – devenit coșmar – nu mai sunt biciclete...

„Pe vremuri”, când învățam despre pandemii doar în cărțile de biologie, industria bicicletelor ajunsese la un oarecare echilibru. Producătorii știau cam care era cererea iar cumpărătorii aveau o ofertă variată de biciclete din care puteau alege. Sigur că, asemenea oricărei entități capitaliste sănătoase, producătorii și-au dorit întotdeauna să vândă mai mult și mai mult.
 
Trece timpul, vine virusul, fabricile se închid iar oamenii vor, dintr-o dată, mai multe biciclete...
 
Poate ecuația n-ar fi fost atât de fatală fără una dintre variabile. De exemplu, fabrici închise însă cerere neschimbată, sau vice-versa.
 
Deși nu par pentru un ochi neavizat, bicicletele sunt mașinării complexe construite dintr-o multitudine de piese ce depind una de cealalta. Orice lipsă din acest ansamblu duce la imposibilitatea de a finaliza și vinde bicicleta. 

Cum nu toate piesele sunt produse de compania ce-și pune numele pe bicicletă, problema nu ține doar de Giant, Woom, Cube, sau alții ci de fiecare fabrică specializată în roți, cadre, lanțuri, pipe, schimbătoare și așa mai departe.
 
Iar problema fabricilor sună așa: după ce că o perioadă am fost închiși, acum trebuie să producem mai mult ca niciodată…facem, dar o să dureze.
 
Așadar, creșterea cerinței de biciclete plus întârzierile de producție ale fabricilor reprezintă motivul pentru care costurile au crescut, mai întâi la piese, apoi în mod firesc la biciclete. De asemenea, este una din cauzele pentru care ne confruntăm cu o mare criză de stocuri.
 

2. Vestea bună –mai avem câteva biciclete, iar pe una o poți lua gratis!
 

Shh! Le-am pitit undeva bine, sub un bob de orez pe care am scris „rezervate clienților de pe mail”. ;)
 
Dacă te bate gândul unei noi biciclete pentru tine sau cineva drag, voiam să știi înaintea tuturor că ar fi bine să te grăbești, iar pentru a te putea decide mai ușor, găsești mai jos o scurtă prezentare a fiecărei biciclete.

Înainte de asta, să știi că avem și un concurs în desfășurare! E super simplu, tot ce trebuie să faci e să ne vizitezi și să cumperi de minim 169 de lei. Apoi îți scrii numele pe spatele bonului, îl introduci în urna special amenajată și...you hope for the best! Perioada de desfășurare este 14 Iunie – 14 August iar câștigătorul va fi anunțat imediat după! 
„La bulivard, birjer, la bulivard!”
De știau cucoanele lui Caragiale de bicicleta asta, renunțau de mult la birjă. De ce? Pentru că este bicicleta perfecta pentru doamne și domnișoare frumoase, elegante! În stil retro și încălțată cu niște cauciucuri turcoaz superbe, te va face cea mai specială fată de pe bulevard.
Puțin mai sport, puțin mai ușoară, mult mai practică! Această bicicletă se pretează atât la drumuri de bulevard cât și la poteci bătătorite. Este construită exclusiv pentru fete și aproape că strigă „independență!”
Avem aici o bicicletă pentru fete puternice! Dacă plănuiești să pleci cu bicla prin țară sau te entuziasmează niște genți pline pe portbagajul său rezistent, Alight 2 este pentru tine. Pe lângă caracterul robust, ai avantajul frânelor pe disc ce fac diferența în situații limită.
Who’s got a taste for adventure?
Acest Mountain-Bike Giant te va face regele oricărui traseu! Ghidonul lat îți oferă o controlabilitate fenomenală, suspensiile îți fac drumul lin iar roțile mari de 29” te ajută să prinzi super viteză chiar și în oraș... fii sigur că îi vei lăsa pe toți în urmă!
„Less is more”, știți cum se zice.
Pentru pasionații șoselelor avem o bicicletă single speed parcă desprinsă din întrecerile curierilor pe bicicletă americani. Conversia single speed – fixie se face prin simpla întoarcere a roții la 180 de grade iar cauciucurile „thickslick” sunt o mică vedetă în lumea cunoscătorilor. Faptul cel mai bun? Vei avea o bicicletă foarte ușoară cu care vei putea atinge viteze foarte mari!
Cea mai practică bicicletă din magazin este acest mini-cooper. Fabricată în Germania, reușește să fie foarte ușoara pentru clasa sa (aprox 11 kg în comparație cu 14-15 kg în cazul altor pliabile). Cu ea te poți bucura de frumusețea oricărui oraș la o viteză suficientă pentru a-l admira dar și pentru a vedea cât mai mult din el. Doar pliezi bicicleta și o iei în portbagaj, metrou, lift, tren...iar exemplele pot continua. Apropo, mai nou bicicletele pliabile sunt considerate bagaj de mână de către C.F.R.
Dacă ești în cautarea unei cursiere bine echipate la un preț bun, nu o vei găsi în altă parte. De fapt, din câte știm, doar la noi mai este în stoc. Denumită după adresa primului atelier Bianchi din lume, situat în Milano, cu această bicicletă vei depăși recorduri personale unul după altul, garantăm! Echiparea Shimano Sora oferă schimbări rapide și fluide ale vitezelor alături de o experiență premium per-total, cum doar Bianchi poate oferi!
8. Trybike (click)
Cea mai cool trotinetă din cartier! Se transformă în bicicletă foarte ușor prin eliminarea unei roti din spate atunci când cel mic este pregătit să învețe echilibrul pe un pushbike. Mai mult, înălțimea la care se montează roțile este reglabilă pentru a ține pasul cu ritmul de creștere al copilului.
Printre cele mai elegante biciclete de copii pe care o să le întâlnești vreodată. Pentru părinți ce se mândresc cu un copil plin de stil!
10. Exclusiv la Bike Boutique - bicicleta BMW M 21 (click)

Performanțe de top, aspect și feeling premium - în aceste 3 cuvinte putem descrie întreg brandul BMW. Iar când au decis să fabrice o bicicletă, aceștia nu s-au dat înapoi de la nici unul dintre aspecte. O găsești doar la noi, adusă direct din Germania.

Echipată cu furcă și tija de șa din carbon, frâne hidraulice pe disc Shimano și un schimbător vârf de gamă - shimano XT Shadow Plus, această bicicletă îți va oferi atât performanță cât și admirația tuturor!

Bicicleta M cu logo-ul specific motorsport este o bicicletă ușoară, rafinată, cu elemente din fibră de carbon.

  • Design slim al cadrului inspirat din cultra fixie, dezvoltat în colaborare cu Designworks.
  • Ghidon sportiv cu grip îmbunătățit.
  • Furca, distanțiere și tija de șa din carbon pentru greutate scăzută și rigiditate crescută.
  • Șa sportivă și ușoară.
  • Frâne hidraulice pe disc față-spate.