O scenă tipică din Amsterdam este una în care nenumărați bicicliști care se îndreaptă spre locul de muncă sau vin de la locul de muncă, transportând copiii mici la școală, cărând mâncare sau chiar piese mari de mobilier. Având în vedere acest lucru, se pare că ciclismul este în AND-ul lor.


Majoritatea vizitatorilor sunt totuși șocați de numărul mare de biciclete și de o mare varietate de bicicliști: de la studenți la polițiști și de la personalul băncilor la curieri, ciclismul fiind cel mai egalitar mod de transport. Mulți bătrâni ai orașului și chiar și regele Willem-Alexander, pedalează în mod regulat.


Până în 2012, ciclismul în Amsterdam a crescut extrem de popular - cu circa 40% în ultimii douăzeci de ani. Orașul are în jur de 490.000 de bicicliști, care circulă 2 milioane de kilometri în fiecare zi, potrivit statisticilor consiliului municipal. Acest lucru a provocat probleme, deoarece bicicletele înfundă străzile din Amsterdam la ore de vârf.

Nu ai cum să nu iubești acest oraș, cu părți bune și cu părți rele. Este dovada că poate exista un oraș cu mai multe biciclete decât mașini. Aerul este mult mai curat, oamenii mai sănătoși și veseli și întreaga atmosfera a orașului estei vibranta.