Sooo good to be here!

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Seteaza descrescator

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 14

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Crăciunul este o oportunitate foarte bună de a le spune celor dragi că ținem la ei. Deși tehnica „merg în mall și le cumpăr cadouri tuturor” poate da rezultate, suntem siguri că nu vei găsi ceva la fel de special cum sunt cei dragi pentru tine. Avem și secretul unui cadou perfect: trebuie doar să răspunzi la întrebarea „făcând acest cadou, ce dăruiesc de fapt?”. 

Read More

Salutare prieteni, 

Revenim cu partea a doua din seria articolelor despre importanța mișcării în această perioadă. După ce în partea 1 am discutat despre cum mișcarea ne poate proteja de viruși, astăzi continuăm cu sfaturi practice. Așa cum vedem noi lucrurile, există două variante la care putem adera în această perioadă: 

Varianta 1. Rămânem în casă

Avem atâtea tipuri de exerciții din care putem alege! Un simplu search pe Google de tipul ”home workout” ne poate pune la dispoziție mai multe exerciții decât am fi capabili să facem în toată perioada de carantină. Totuși, probabil că dacă citești acest articol ești ca noi, pasionat de biciclete, și nimic nu te doare mai tare decât să trăiești o zi însorită de primăvară în casă atunci când știi că ai putea să cutreieri orașul sau parcurile.

Din fericire, așa cum spuneam în partea 1, tehnologia a evoluat mult. Odată cu ea, a apărut și posibilitatea ca orice biciclist să se bucure în continuare de plăcerea pedalatului chiar și din comfortul propriei case, cu ajutorul dispozitivelor de tip Home Trainer.

Acestea ne permit să obținem o experiență autentică de pedalare pe teren plat, în cazul celor mai rudimentare, iar cu modele mai avansate putem obține chiar bucuria de a coborî o pantă sau provocarea unei cățărări tehnice. Mai mult, pentru toți cei ce s-au uitat mereu cu jind la evenimente precum Turul Franței, dorindu-și cu ardoare să aibă parte de aceleași peisaje, dispozitivele Smart Home Trainer permit conectarea cu o varietate de aplicații de ciclism virtual, al căror scop este tocmai acesta. Astfel, poți călători în jurul lumii, poți face trasee individuale pentru a te menține în formă sau te poți întrece cu ați bicliști. Din fericire, virusul nu se transmite și prin adunările de grup online. Ca aplicații, recomandăm Rouvy – Indoor Cycling Platform sau Zwift –Indoor training turned into a game. Prin intermediul platformei pedalampentruviață.ro, poți participa chiar la anumite maratoane naționale!

maratoane nationale

Aceste dispozitive se potrivesc în general cu orice tip de bicicletă, însă dacă dorești una nouă sau ai nevoie de revizie la cea veche, nu ezita să ne contactezi

Varianta 2. Ieșim afară.

Așa cum spuneam, pentru deplasarea la muncă, cumpărături, sau alte locuri în care nu putem evita să mergem, bicicleta este cel mai sigur și recomandat mijloc de transport. Chiar și dispozițiile prevăzute de ordonanța militară aflată în vigoare permit activitățile fizice desfășurate în mod individual în jurul locuinței. Dacă alegi această variantă, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont: în primul rând, trebuie să fii sigur că nu ești purtător de virus, aceasta este o cerință în primul rând morală. Apoi:

  • Verifică-ți bicicleta

Acum, când spitalele sunt aglomerate, este mai importat ca niciodată să evităm accidentele. Așadar, aruncă o privire de ansamblu asupra componentelor bicicletei tale înainte să o scoți din casă: anvelope, frâne, schimbătoare, șa, lumini – toate ar trebui să fie în stare bună. Dacă tu nu te pricepi, o facem noi! Iar dăcă mergi la cumpărături, poate ți-ar fi util un coș sau portbagaj.

bike-service

  • Poartă cască

Într-adevăr, este o perioadă fără prea mult trafic, acest lucru poate reprezenta un avantaj pentru începători, permițându-le să obțină siguranța necesară pe șosea. Totuși, atât ei cât și bicicliștii mai experimentați trebuie să fie conștienți de faptul că același lucru îl gândesc și ceilați participanți la trafic. Gândurile de tip „Ah, e liber, pot sa intru pe acest sens interzis, să conduc cu viteză sau să forțez acest semafor” duc la comportamente periculoase. Pe cât de mult vă recomandăm să respectați regulile de circulație și în această perioadă, pe atât de tare vă dorim să fiți în siguranță de cei care aleg să nu o facă. Așdar, purtați cască! Noi le recomandăm pe cele simple de la thousand  sau cele funky de la nutcase.

thousnad

  • Protejează-te pe tine și pe ceilalți

Virusul se află de obicei pe suprafețe sau în jurul persoanelor bolnave în urma strănutului sau a tusei, el se poate afla și în aer. Astfel, este o idee bună să ne protejăm și căile respiratorii, iar când ne oprim să evităm să o facem prea aproape de un alt biciclist sau de șoferi cu geamul deschis. Gama BTQ include măști de protecție cu zone filtrante împotriva particulelor străine din aer, ce protejează de asemenea și împotriva celorlalți factori de mediu (vânt, radiații UV, etc) și permit vorbirea comfortabilă datorită structurilor 3D cu care sunt concepute. Le poti găsi pe site, la secțiunea vară-îmbrăcăminte.

masti protectie

Să zicem că alegi varianta de a ieși din casă. Vrei starea de bine pe care o ai după ce faci mișcare în aer liber, dar nu ai vrea să zăbovești prea mult. Poate ți se pare și cam aiurea să-ți pedalezi bicicleta doar în jurul casei. În acest caz, poți încerca ceva diferit, ce îți pune la lucru toți mușchii corpului și te supune la un efort mult mai mare într-o perioadă mai scurtă de timp. 30 de minute pe ea sunt suficiente să simți că ai pedalat 2 ore, iar apoi o poți plia și duce ușor pe scări în casă. Să nu mai zicem de toate privirile pe care le vei atrage. Vorbim, bineînțeles, de Halfbike. 

Deși virusul contemporan pare a fi ceva nou, confruntarea umanității cu boli mortale nu este nici pe departe nouă. Din contră, viruși precum cei responsabili de ciuma neagră sau de gripa spaniolă au cutremurat mult mai puternic temeliile societății în vremuri de mult trecute. Nimic nou, așadar…mai puțin un lucru: nivelul dezvoltării la care a ajuns societatea noastră în prezent. Spitalele, cunoștințele medicale sau tehnologia de tratare a bolnavilor și de comunicare în masă de care dispunem în prezent ar fi putut fi considerate vrăjitorie în evul mediu, atunci când ciuma neagră lua viețile a 30% - 60% din populația Europei.

Data viitoare când situația devine alarmantă, noi vă îndemnăm să ne amintim cât de norocoși suntem. Toate eforturile predecesorilor nostri de la începuturile umanității  până în prezent au fost pentru o viață mai ușoară și mai fericită. Nu avem dreptul, am putea spune, să ne pierdem încrederea și să nu ne bucurăm de ceea ce avem, mai ales când știm că ne-au trebuit vreo 2 milioane de ani și înfruntarea unor provocări mult mai aprige pentru a ajunge aici.

Și ce motiv mai bun de bucurie decă nu sosirea primăverii? Ce mod mai frumos de a ne amplifica bucuria decât a face mișcare? Și…ce loc mai bun pentru echipamente de calitate și sfaturi avizate decât cel mai chic bike-shop din Cotroceni, ce tocmai și-a actualizat site-ul și oferă reducere de 10% oricărei comenzi ce include bicicletă, cască și mască de protecție.

Așadar, fie că ești nevoit să ieși din casă și să te deplasezi în continuare sau deja te întrebi în ce zi mai suntem de la prea mult stat în casă, noi îți urăm un singur lucru: rămâi sănătos și fericit, continuă să faci mișcare!

În acest sens, deoarece considerăm că o atitudine rațională și fondată pe informații este mai utilă decât una bazată pe frică sau incertitudine, ți-am pregătit o serie de articole cu informații și sfaturi „de sezon” despre de ce și cum să faci mișcare. În acest articol, vorbim despre de ce e bine să facem mișcare în vremea pandemiei.  

  • Sănătate? Da, vă rog!

Activitatea fizică moderată este foarte benefică pentru oricine, mai ales în această perioadă. Perioade de 30-60 minute în care facem mișcare ajută la întărirea sistemului imunitar prin faptul că accelerează circulația anticorpilor și a celulelor albe prin organism, acestea reușind să descopere mai repede infecțiile decât în mod normal. Pe lângă acest aspect, aceleași intervale de exercițiu scad riscul bolilor de inimă și păstrează oasele sănătoase. Există și voci care susțin că mișcarea ajută la curățarea bacteriilor din plămâni și căile respiratorii, lucru ce ar putea scădea riscul de a contacta boli precum răceala, gripa sau cele similare, precum COVID-19. De asemenea, creșterea moderată a temperaturii organismului ar putea ajuta în lupta cu posibilele infecții, printr-un mecanism similar celui de a face febră. Totuși, acest proces este mai puțin susținut de oamenii de știință, care ne spun că dacă suntem bolnavi, eforturile de a face mișcare în speranța că vom elimina virusul din organism ne-ar putea face mai mult rău decât bine.

Tot pentru sănătate, un boost de energie și substanțe benefice corpului, recomandăm suplimentele sportive Sponser cu calciu, potasiu, sodiu, cafeină și altele. 

  • Stare de bine – cu siguranță!                    

În această perioadă în care suntem nevoiți să petrecem timp în casă, mulți dintre noi pot experimenta o gamă de stări emoționale neplăcute, fie că vorbim de stres, iritabilitate, tristețe sau simptome depresive. Acest fenomen a fost numit „Cabin Fever”, adică „febra” de a sta prea mult în casa.  Iată încă un motiv pentru a face mișcare.

Sportul reduce secreția de hormoni ai stresului, destul de periculoși în vremuri de pandemie. Atunci când suntem stresați, sistemele noastre interne se află într-o stare de alertă continuă, fapt ce poate duce la „supraîncălzirea” acestora și în consecință scăderea eficienței lor. Am putea spune că organismul „lasă garda jos” pentru a se reface, timp în care un virus poate pătrunde liniștit și începe să se lupte cu sistemul slăbit. Așadar, reducându-ne starea de stres ne ajutăm atât mintea cât și corpul. În plus, orice formă de exercițiu facilitează secreția de „hormoni ai fericirii” (precum endorfina, serotonina) la nivelul creierului, iar dacă suntem în aer liber, la soare, efectul este și mai puternic. Aceștia ne fac în primul rând să ne simțim bine, bucuroși, fericiți, apoi ne sunt benefici și în aspecte precum calitatea somnului, apetit și ajută la formarea de noi neuroni.

Stare de bine pe bicicleta

  • Pentru cei ce ies din casă, bicicleta este cel mai sigur mijloc de transport!

Virusul se transmite în zonele aglomerate, atunci când cineva strănută sau tușește. Mici particule de salivă ajung pe obiecte și suprafețe ce sunt apoi atinse de ceilalți. Dacă aceștia își ating apoi fața, virsul pătrunde în organismul lor prin intermediul mucoaselor de la nivelul ochilor, nasului sau gurii. Așadar, dacă nimeni nu a strănutat în preajma bicicletei tale în ultima vreme, este probabil sigur să te urci pe ea. Chiar și dacă manșoanele ei ar fi infectate, o spalare temeinică pe mâini te va scăpa de pericol. Apoi, bicicleta devine foarte utilă prin faptul că ne ajută să evităm spațiile mici, închise și prin care trec mulți oameni sau unde am putea fi nevoiți să stăm prea aproape de cineva (ne referim, bineînțeles, la transportul în comun). Chiar și mașina personală, fiind un loc mic și închis, poate fi considerat un mediu mai proprice pentru virus în comparație cu bicicleta care ne plasează în aer liber. Fiind în trafic, păstrăm o distanță sigură față de pietoni și suprafețele potențial infectate, iar de obicei ne este ușor să păstrăm cel puțin un metru față de celelalte vehicule. Adițional, unii oameni ar putea fi speriați să se deplaseze cu bicicleta atunci când este frig afara. În acest sens, nu există dovezi că vremea rece ar facilita infecția cu orice fel de virus respirator.

Faptul că bicicleta este un mijloc recomandat de transport în această perioadă nu este doar părerea noastră, ci și a Julie Harrington, președinta asociației de ciclism britanice, care i-a scris ministrului sănătății din Regatul Unit, îndemnându-l să adauge mersul cu bicicleta pe lista activităților recomandate în vremea coronavirus. De ce? Ei bine, este adevărat faptul că ne confruntăm cu o criză reală de sănătate. Virusul ar putea duce la decesul câtorva mii de oameni, însă celelalte probleme de sănătate publică nu dispar. Diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și câteva tipuri de cancer se numără printre cauzele principale de moarte la nivel global, iar ele sunt cauzate într-o bună măsură de inactivitate. Așadar, este important să ne gândim și la ce ne va face mai mult rău pe termen lung.

Chiar și la noi în Țară, o scrisoare deschisă a fost trimisă către Guvernul Romaniei în care se solicită ca bicicliștilor să le fie permis să circule pe distanțe lungi, singuri sau însoțiți de familie. Cu puțin noroc și considerație din partea celor de sus, carantina ar putea deveni mult mai ușoară pentru noi. :) 

Linus

Pe site-ul nostru, BTQ.ro, găsiți o gamă largă de biciclete, de la cele concepute pentru mers lejer și relaxat prin oraș, la mountain bike-uri ce aduc confort maxim pe zone accidentate sau cursiere ușoare ca fulgul pentru a ajunge mereu primul la destinație. 

În partea 2, vom vorbi despre cum putem face de fapt să rămânem activi, chiar și dacă stăm în casă. Stay tuned! 

Sănătate, în pofida oricăror vremuri, prieteni!

Echipa Bike Boutique and More

 

Doi prieteni au venit împreună la Bike Boutique, ei cu biciclete vechi, noi cu pasiune și îndemânare. La final au plecat patru, ei și noile lor prietene pe două roți.

Read More

Sa avem 80% rezultate cu 20% efort depus? Sună bine, zicem noi.

Read More

Termenul “mindfulness” a apărut de curând în cărțile moderne de psihologie. Este starea de conștientizare a mediului în care te afli, a propriei persoane și a celor din jur. Este o tehnică de meditație minunată și chiar o cale spre pace sufletească. Yoga, meditația și pedalatul (of all things) sunt căi către găsirea sinelui și a dezvoltării personale.

Read More

Direct de pe plajele aurii din Venice Beach, Linus vine cu un stil vintage, plin de clasă și design minimalist. Sunt niste biciclete delicate, ușoare și perfecte pentru orașul aglomerat.

Read More

Primăvara începe ușor-ușor să își facă simțită prezența. Frânturi din aceasta se tot ivesc în fiecare parte a orașului, fie că e vorba de un ghiocel răsărit sfios din asfalt, un soare care apare și pentru câteva ore din zi dă o căldură minunată, sau mulți-mulți-mulți bicicliști care ies la plimbări cât mai lungi.

Read More

Lungul drum către…Germania?

Pentru noi părea a fi un mesaj oarecare, dar cerința domnului Karl Buck era categorică: două biciclete electrice E-Twow. Comanda venise tocmai din Germania, loc neașteptat, dar era clar că bicicletele erau de mult pe lista domnului Buck.

Read More

Nu este o coincidență faptul că YAKKAY a fost fondat în Danemarca. Faptul că populația Danemarcei se numără printre cele mai bike-friendly, a inspirat un grup de designeri danezi de renume în a înființa compania.

Read More
Seteaza descrescator

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 14

Pagina:
  1. 1
  2. 2